Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
mein33 - 10-08-2019 15:02:03
Geldzaken & Recht

Mag de buurman onze oude schutting weg halen

zonder zijn toestemming mag er niemand op zijn grond komen, hij bepaald waar de palen komen omdat er ergens waar hij alleen weet bollen in de tuin staan.

als die bollen op de erfgrens (1 milimeter breed) of aan uw kant in de grond zitten , dan zijn de bollen op de erfgrens gezamelijk eigendom en zitten ze aan uw kant van de erfgrens dan zijn het poltsklaps uw bollen die daar in de grond zitten.
al met al is dit dus een drogreden van deze buur.

moeilijke kwestie, al zou ik het persoonlijk wel weten !!
als de huidige schutting op de erfgrens staat, dan ging die oude schutting er netjes en (in)correct uit (toestemming of niet) en ik zou exact tegen de erfgrens (dus op eigen grondgebied) een nieuwe plaatsen, weet daarbij wel zeker waar de erfgrens precies loopt om verdere treurnis te vookomen.
oude schutting laten staan geeft nog meer problemen omdat dit ten koste gaat van de levensduur van de nieuwe schutting omdat die bijna nooit goed droog zal worden, met alle gevolgen vandien.
er hoeft dan bij het plaatsen tegen de erfgrens ook niemand op zijn tijdelijke stukje aarde te komen !!  ;-))
de buurman zou ik vervolgens lekker in zijn eigen sopje laten gaarkoken en hem vanaf dat moment compleet negeren**.  

een dergelijke situatie heb ik in het verleden ook mee moeten maken, vandaar mijn korte metten met dit soort zielige 'naasten'.

**let op de klemtoon.
 

"een verre buur is beter dan een naaste vriend, want een buur zal nooit en te nimmer een vriend blijken te zijn" !!