Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sh
shan - 10-08-2019 17:11:50
Computers & Telefonie

Systeemherstel, hoe werkt het?

@sjoppie en de anderen. dat ga ik doen:
windows vista op laptop. ik heb kubuntu iso gedownload en geïnstalleerd. ging prima. werkte ook. bij verlaten van kubuntu kom je via 'opnieuw opstarten ' in menu en kun je kiezen om naar vista te gaan. en dat gaat allemaal uitstekend. maar nu komt het. de iso bleek niet helemaal foutloos te zijn en ik besloot om kubuntu partitie leeg te maken door het ' volume' te verwijderen via vista . de bij de installatie gecreeërde partitie bleef intact en kon weer geheel gebruikt worden. ok dus.
ubuntu gedownload. de iso bleek bij controle na branden van de cdrom in orde te zijn. cdrom geladen, de bootvolgorde van de laptop was nog goed en starten maar. krijg ik " grub rescue > " wat nu?  uh, laptop uitgezet. gestart, f2, boot terug op ide 0 en ide 1 en wat gebeurt er?  " grub rescue>". vandaar mijn vraag. is er een grub rescue commando die dat extra menu-tje kan deleten want die veroorzaakt dat nog steeds als eerste gestart wordt met kubuntu maar die is er niet meer en wil hij grub  rescue. hoe kom ik daarvan af want de bootvolgorde van vista boot instelling wordt omzeild. die moet in ere hersteld worden. hopelijk is dit verhaal duidelijk.
shan