Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sh
shan - 10-08-2019 19:16:38
Computers & Telefonie

Systeemherstel, hoe werkt het?

@sjoppie en de anderen. dat ga ik doen:


ik heb een laptop acer aspire 7530 met windows vista. bij aanschaf heb ik herstel cd’s gemaakt.


vista wordt niet meer ondersteund en bedacht dat het misschien beter zou zijn om linux maar weer eens te proberen. heb toen kubuntu 14 32bits iso bestand gedownload, gebrand op rwdvd en vandaar op een usb gezet en bootable gemaakt. en dat werkt. de d-schijf-bestanden op een externe hdd gezet en daarmee was de d-schijf geheel beschikbaar voor kubuntu.  bij de installatie procedure legt hij beslag op de helft van de d-partitie en laat dat keurig zien. ok , installatie verder afgerond. klaar. na het opstarten van de laptop laat hij direct een menu zien met kubuntu als eerste vermeld. als je vista wil gebruiken moet je snel de laatste optie kiezen. dat werkte allemaal perfect. waarschijnlijk is de iso niet geheel foutloos uit de download gekomen en ik besloot om kubuntu te verwijderen. deed een herstart en koos vista en via config en systeem kwam ik bij de partities. c ,d en kubuntu. kubuntu geselecteerd en verwijderd. het voor de installatie gereserveerde deel van de d-schijf was weer bruikbaar en ter beschikking. de bootvolgorde begon met de ide 0. je zou verwachten dat bij het opstarten vista zou openen. en toen was er het probleem. helaas pindakaas.....hij kwam meteen met “ grub rescue >   .... het lijkt erop dat het genoemde menu-tje nog aanwezig is en werkt en dat zou wellicht in het voor kubuntu gereserveerde deel van de d-schijf kunnen staan. onzichtbaar. is dat mogelijk en zo ja, hoe krijg ik die verwijderd?


of is het gebruik van de herstel cd’s de oplossing? ik wil de docs en afbn  die op de c-schijf staan niet verliezen. wat nu?


dat is het. de uitgebreide versie van het verhaal.


 


shan