Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ja
jankoll - 12-08-2019 16:52:13
Computers & Telefonie

Systeemherstel, hoe werkt het?

oké, je werkt met linux kubuntu. dan kun je die bij de laptop geleverde “rescue disks” weggooien want die zijn bedoeld om windows te “herstellen”, nou ja te vervangen en ja je raakt alles kwijt wat je zelf op de harde schijf had gezet. maar…. je gebruikt kubuntu en dat is heel wat anders. hoera zeg ik als linux mint)* gebruiker, je hebt afscheid genomen van virussen en dat soort ellende omdat de linux-besturingssystemen daar geen last van hebben, want wat er ook moet worden geïnstalleerd of geüpdate er is een (sterk) wachtwoord nodig om dat te doen en dat weten ‘kwaadwillenden” niet....


)* linux mint is op ubuntu gebaseerd maar heeft een nagenoeg windows venster(s) uiterlijk, waarschijnlijk nog meer gelijkend dan kubuntu.


 


nu kent linux uitstekende back-up programma’s. ik gebruik het met mint mee-geïnstalleerde “reservekopie-gereedschap” en ik neem aan dat er bij kubuntu ook zo'n programma wordt meegeïnstalleerd en er is ook bijvoorbeeld het “déjà dup backup tool” in de ubuntu app store. daarmee kun je een back-up maken van alles wat je op de computer hebt opgeslagen; zet wel even “verborgen bestanden” op zichtbaar als je b.v. je e-mail uit thunderbird wilt mee nemen want anders gebeurt dat wellicht niet. met déjà dup kun je zelfs instellen dat op gezette tijden een back-up wordt gemaakt. zet die back-up dan wel op een externe schijf, want anders kun je de bestanden alsnog kwijtraken bij een herinstallatie.