Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edrick3
edrick3 - 13-08-2019 13:01:00
Elektronica & TV

Slechte dab ontvangst


over dab+ ontvangst

dab+ radio ontvangst werkt anders dan fm radio ontvangst.



bij fm kunt u een zwakke zender vaak nog wel enigszins ontvangen, dan wel waarschijnlijk met een ruisend of krakend geluid.
dab+ ontvangst werkt digitaal en als er ter plaatse niet voldoende signaal is hoort u niets. geen ruis of kraken zoals bij fm dus. dit ligt niet aan de radio, maar aan het feit dat er te weinig dab+ signaal is op die plaats.
dab+ regel is: geen ontvangst = geen geluid.

wat kunt u doen als u ergens niet direct dab+ ontvangst hebt.



richt altijd eerst de antenne recht verticaal omhoog.
zet de radio niet te dicht bij potentiële storingsbronnen zoals led lampen, acculaders, draaiende machines, computers, grote metalen vlakken etc.
zet de radio aan en activeer in het dab+ menu een volledige scan.
in het display van de radio ziet u het verloop van de scan en het aantal zenders die worden gevonden op de plaats waar de radio op dat moment staat.

belangrijk:



bij dab+ ontvangst kan er een heel groot verschil in ontvangstniveau zijn tussen de ene locatie en “een paar meter verderop”. in geval van een plaatselijk zwak dab+ signaal is het belangrijk de best mogelijke locatie uit te vinden door de radio iets te verplaatsen.
ook als u zich verplaatst naar een andere plaats in het land dan is het aanbevolen om daar ter plaatse even opnieuw een volledige scan te doen. zo ziet u welke dab+ zenders aldaar te ontvangen zijn.

algemeen:



dab+ radio is nieuw sinds enkele jaren en alle zenders werken er hard aan om in de komende jaren een volledige, landelijke dekking te verkrijgen. er zijn echter momenteel nog diverse gebieden en locaties waar er geen of een zwak dab+ signaal is. zie ook: http://www.digitalradio.nl" target="_blank">www.digitalradio.nl (nederland) of http://www.digitalradio.be" target="_blank">www.digitalradio.be (belgië).


(bron: https://www.perfectpro.nl/support/dab-ontvangst-informatie/" target="_blank">perfectpro)