Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Em
Emmap - 14-08-2019 12:48:14
Geldzaken & Recht

Mag de buurman onze oude schutting weg halen

Dit zijn heel lastige kwesties, onmin ligt op de loer.
kijk eens via deze link naar rechten en plichten betreffende erfafscheiding tussen buren: https://www.juridischloket.nl/wonen-en-buren/buren/erfafscheiding/" target="_blank">juridisch loket buren en erfafscheiding
of dit voldoende oplossing biedt in dit soort lastige situaties als die van u vraag ik me af, maar het juridisch kader staat er wel beschreven.
mijn 'boerenverstand' zegt: u mag op eigen grond voor eigen kosten een schutting plaatsen, maar uw buurman mag de oude schutting, gezamenlijk 'eigendom', alleen met wederzijdse instemming, dus van beide eigenaren, van u en van hemzelf, weghalen.

op genoemde site staat ook iets over wanneer er sprake is van een huurwoning, want dan is niet de huurder maar de verhuurder eigenaar? ook kan de gemeente eigen regels hebben, dus e.e.a. eerst even goed uitzoeken!