Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft - 15-08-2019 09:07:59
Auto & Vervoer

Is de garage fout?

Mogelijk kan dit voor u van nut zijn: https://www.bovag.nl/hulp-bij-klachten" target="_blank">https://www.bovag.nl/hulp-bij-klachten ik vraag mij echter af of hier wel sprake is van een bovag lid en zo ja of u mogelijk de auto heeft gekocht met daarbij afstand nemen van de bovag garantie. normaliter wordt dat door bovag garagehouders verleend maar bij de koop kan worden overeengekomen dat daar vanaf wordt gezien. als dat het geval is heeft u 'een kat in de zak in de zak gekocht. 
ook ik ben van mening dat een auto uit 2002 met 'slechts'een km stand van 173.000 km's  wat vragen oproept, hoewel ca. 10.000 km's/jaar niet onmogelijk is.

u heeft er kennelijk ook geen goede proefrit mee gemaakt?
maar als gezegd, als er sprake is van een bovag lid kunt u gebruik maken van hun geschillenregeling maar als u heeft afgezien van garantie geef ik u weinig kans.
dat geldt ook als u civiel zou gaan procederen wat natuurlijk altijd kan maar dan is de vraag of een bedrag ad € 1.675 tenzij u strafrechtelijk iets zou kunnen bewijzen.

mijn idee: uw citaat: ik heb de auto expres bij een garage gekocht met het idee dat ik dan wel een veilige/betrouwbare auto koop''.  neen dus en vooral niet met een dergelijke leeftijd, km stand etc. 
als al gevraagd: was er wel een geldig apk keuringsformkulier bij? zo ja, dat geeft dan goede argumten om melding te doen bij de rdw.  https://www.rijksoverheid.nl/contact/contactgids/rdw" target="_blank">https://www.rijksoverheid.nl/contact/contactgids/rdw