Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edrick3
edrick3 - 25-08-2019 10:57:48
Geldzaken & Recht

Valse ing mail?

heb je een e-mail uit naam van ing over het verlengen van je mobiel bankieren app ontvangen? wees dan alert! je hebt een valse e-mail in je mailbox.


in het bericht staat dat de toegang tot je mobiel bankieren app voor een of meerdere van je apparaten vervalt. om deze reden zou je de toegang tot de app van ing moeten verlengen. dit kun je zogenaamd doen door op de button in het bericht te klikken.


persoonlijke gegevens

de button verwijst naar een valse webpagina waar naar je inloggegevens bij de oranje bank gevraagd wordt. deel deze niet! met jouw gegevens krijgen criminelen toegang tot jouw bankrekening. daarnaast kunnen ze je persoonlijke informatie gebruiken voor frauduleuze praktijken.


e-mailadres afzender

in de e-mail wordt gezegd dat je moet controleren of de adresregel van de website begint met https://www.mijn.ing.nl" target="_blank">www.mijn.ing.nl. wat de zogenaamde ing achterwege laat, is dat het belangrijk is te kijken naar het e-mailadres van de afzender. dit adres komt namelijk niet overeen met dat van de echte ing. het is dus een valse e-mail.