Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ah
ah231043 - 30-08-2019 19:57:18
Huishouden & Energie

Verwarming leiding krakende geluid (+opname)

Geachte bewoner,
ik weet waar dat geluid vandaan komt, ik ben zelf 25 jaar huismeester geweest in een groot flatgebouw waar dit probleem ook speelde.
1. hoe hoog is dit flatgebouw? en hoe oud is dit flatgebouw?
als het meer dan vier verdiepingen hoog is, moet in de stijgleidingen een kompensator geplaatst worden,dit is een apparaatje dat tussen de leidingen in  geplaatst wordt en dedeze dient voor het uitzetten en krimpen van de leidingen. als de temperatuur in de stijgleiding verwarmt wordt zet de leiding uit, en als de zelfde leiding s'avonds of inde nacht afkoelt krimt de leiding weer. dit krimpen en uitzetten wordt opgevangen door de kompensator. de kompensator is een metalen bus bestaat uit delen  die overelkaar schuiven en zodoende de krimp en uitzetting opvangen.
het geluid dat u hoort is niets anders dan het overeen schuiven van metaal en dat geeft een tik-tik-tik geluid in de installatie.
de eigenaar van het complex moet deze kompensator vernieuwen, dan is het storend geluid verdwenen. de monteur kan ook wat olie tussen de schuivende delen spuiten dat helpt  ook maar moet ieder jaar weer gebeuren.ik hoop u van dienst te zijn geweest, laat iets van u horen als het geholpen heeft.

met groet, g. barendsen