Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Gehanteerde rekenrente is vorm van oplichting

U doelt waarschijnlijk op pensioenfondsen en dan vraag ik mij af waar u die wijsheid vandaan haalt dat het rendement gemiddeld 7% zou zijn.
ik ken een vereniging, geen pensioenfonds met een redelijke kapitaal belegging waarvan ook enkele risicovol waarvan in 2018 het rendement nog geen 3% was en net voldoende om kosten te dekken en nog iets te doen aan de doelstelling waarvoor het vermogen aanwezig is.
bij een aantal pensioenfondsen waar ik bij betrokken ben is het rendement zeker ook niet zoals u noemt en als dat wel zo waas zou er geen enkkele reden zijn voor het moeten korten omdat men dan op basis van juist de rekenrente die u noemt wel degelijk boven de norm zou zitten die op basis van de nu geldende rekenrente gehanteerd wordt.
dat de rekenrente voor sommige pensioenfondsen lastig is omdat er wel voldoende in kas zit is juist. maar 7% rendement, wij zouden met zijn allen willen dat dat waar is.