Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

diumenge
diumenge - 12-09-2019 07:54:21
Computers & Telefonie

Te weinig geheugenruimte voor updaten windows 10

Wellicht heb je hier wat aan: https://www.consumentenbond.nl/laptop/windows-update-op-een-te-kleine-harde-schijf" target="_blank">https://www.consumentenbond.nl/laptop/windows-update-op-een-te-kleine-harde-schijf


gebruik een externe harde schijf

lukt het niet om ruimte vrij te maken op je harde schijf? gebruik dan een usb-stick, een geheugenkaartje of een externe harde schijf voor de update.



sluit de externe harde schijf aan op je computer en wacht tot je in de windows verkenner een extra stationsletter (bijvoorbeeld e:\) verschijnt. gebruik een lege harde schijf of eentje die overschreven mag worden.
start windows update.
kies part b/deel b onder de tekst 'select or connect an external storage device/een extern opslagapparaat selecteren of aansluiten'. soms moet je het pictogram 'vernieuwen' nog een paar aanklikken voordat het station in beeld verschijnt.
windows controleert nu of daar voldoende vrije ruimte beschikbaar is. is dat zo, dan verschijnt er een groen vinkje naast het opslagstation. klik dit station aan.
selecteer onderaan dit scherm 'continue/doorgaan' om de installatie van de update te voltooien. na de update is het externe station weer beschikbaar.