Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

er
erky - 27-09-2019 13:41:06
Garantie & Verzekeringen

Kruidvat foto cd's niet afleesbaar

hoi rebek,
ooit toen philips begon met de verkoop van cd's en cd spelers (hun uitvinding) werd er glashard beweerd dat cd's het eeuwige leven zouden hebben. wel, de realiteit is anders. mits goed bewaard kunnen ze ongeveer 10 jaar mee gaan.
wat is goed bewaren? wel, op een donkere koele plek met de nadruk op donker. beschrijfbare cd's en dvd's zijn best gevoelig voor zonlicht, ze verkleuren dan ook duidelijk en dat is een teken van veroudering.
een ander verhaal is de wijze van branden. vooral audio cd's kunnen thuis beter gebrand worden op een minimale snelheid, bij goedkope (niet professionele) branders verloopt het banden dan beter qua kwaliteit, afspeelbaarheid op andere spelers en de houdbaarheid.
nu de vraag wie er verantwoordelijk voor is...
wat waren ten tijde van de levering van de foto-cd door kruidvat de voorwaarden en garantie?


ik zou zeggen dat hun 'professioneel gebrande' product minimaal 10 jaar behoort mee te gaan. u moet alleen aantonen dat u er netjes mee bent omgegaan, tijdens en na de fabrieksgarantie. zo werkt consumenten garantie.
een klacht plaatsen op https://www.klachtenkompas.nl/" target="_blank">klachtenkompas is in uw geval een aanrader.
succes,
erky