Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 06-11-2019 16:44:16
Geldzaken & Recht

Erfenis kleinkind

als er in dat testament staat dat de kinderen erven, komt het kleinkind, dus het kind van uw overleden zus, gewoon in de plaats van haar of zijn moeder. of er nou jaren wel of geen contact is geweest, dat is niet van belang.

als er over de kleinkinderen verder iets is opgenomen in het testament, er zou bijvoorbeeld kunnen staan dat elk kleinkind een bepaald bedrag erft via een legaat, dat krijgt dat specifieke kleinkind dat ook.

als er niets is opgenomen over de kleinkinderen, dan erven die niets, maar uiteraard hun ouders plus het ene kleinkind vanwege plaatsvervulling.

de echtgenoot of geregistreerd partner (niet van tafel en bed gescheiden) en de kinderen erven ieder een even groot deel van de erfenis. kleinkinderen erven als hun vader of moeder al is overleden. de kleinkinderen komen dan in de plaats van hun overleden ouder. dit wordt https://verklaringvanerfrechtservice.nl/plaatsvervulling/" target="_blank">plaatsvervulling genoemd. stiefkinderen vallen hierbuiten. hiervoor moet de overledene dus een testament maken. ( voor die stiefkinderen dus).


zette zelf de link al neer.