Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 13-11-2019 13:59:28
Geldzaken & Recht

Fraude met online autoverzekering

Naar mijn mening is de eneige oplossing hier het instellen van een vordering tegen bedoelde ouders via een gerechtsdeurwaarder. 

als uw verhaal juist is dan is er bovendien een hele goede reden om strafrechtelijk aangifte te doen. dat op basis van bijv. oplichting/fraude!

vervolgens kan het m.i. ook geen kwaad om een klacht, zelfs een vordering, in te stellen tegen de deurwaarder die een exploit kwam betekenen omdat dat niet is afgegeven aan de persoon aan wie dat gericht was hetgeen tot gevolg heeft gehad dat uw schoonzoon niet op de hoogte was van de zitting en daarom bij verstek is veroordeeld. dat betekent dat uw schoonzoon ook daardoor schade heeft geleden. 

de vordering tegen de genoemde ouders dient dan ook jegens hen dat alspect te bevatten. 
al met al gecompiceerd, heeft uw schoonzoon geen rechtsbijstandsverzekering? zo ja, laat hem die dan bij deze kwestie betrekken en zo niet is het verstandig om nader advies te vragen bij http://www.juridischloket.nl" target="_blank">www.juridischloket.nl en zie m.b.t. klacht over de deurwaarder https://www.juridischloket.nl/schulden-en-incasso/deurwaarder-en-beslaglegging/klacht-deurwaarder/" target="_blank">https://www.juridischloket.nl/schulden-en-incasso/deurwaarder-en-beslaglegging/klacht-deurwaarder/  al met al 'zware kost' en het vraagt wel moed.
dan benek ik mij ook nog dat een klacht indienen bij de betrokken verzekeraar ook een mogelijkheid is omdat die verzekeraar geen enkel bewijs kan leveren dat uw schoonzoon de verzekering heeft afgesloten en m.i. de verzekering ook onrechtmatig is. vanuit dat oogpunt is het zinvol om advies te vragen bij dee ombudsman van het klacht instituut financiële instellingen http://www.kifid.nl" target="_blank">www.kifid.nl of zie bij deze: https://www.verzekeraars.nl/branche/klachten-en-tuchtrecht" target="_blank">https://www.verzekeraars.nl/branche/klachten-en-tuchtrecht