Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 30-11-2019 07:45:54
Geldzaken & Recht

Mag mijn werk mij verplicht verlofuren op te laten nemen?

Wanneer iemand beschikbaar is voor werk maar niet wordt ingeroosterd, dan is dat volledig voor rekening van de werkgever. de uren mogen dus niet worden ingehouden op het verlofsaldo.

wel mogen de uren (in de meeste gevallen) worden afgetrokken van een eventueel saldo aan eerder gemaakte overuren, indien die overuren nog niet uitbetaald zijn.

voor nu is het belangrijk om je 'beschikbaarheid' zwart op wit vast te leggen. schrijf een mail aan je leidinggevende met daarin:
- dat je hebt gezien dat je de komende tijd niet bent ingeroosterd. 
- dat je wel voldoende beschikbaar bent voor werk. 
- dat je daarom graag je contractuele uren werkt, en dat je verwacht dat je alle contracturen uitbetaald krijgt zonder dat dit van je verlofsaldo af gaat, ook indien je niet alsnog wordt ingeroosterd. 

zet daaronder een schema welke dagen/tijdstippen je beschikbaar bent voor werk. zorg dat dit ruim meer is dan je contractuele uren.