Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 11-01-2020 22:44:20
Vakantie & Reizen

Reisverzekering keert waterschade niet uit

En verzekering is er om schade te vergoeden als gevolg van ongelukken en 'van buiten komend onheil'. schade die ontstaat tijdens het normaal gebruik van het voorwerp zonder dat sprake is van een ongeluk of 'van buiten komende onheil', wordt terecht meestal niet vergoed.

het onder water gebruiken van een onderwatercamera is normaal gebruik. het water is in dit geval geen 'van buiten komend onheil', je kiest er immers zelf voor om de camera in contact te brengen met water. dat de camera daar niet (meer) tegen kan, komt door slijtage, ouderdom of fabricagefouten. oorzaken waarbij de verzekering niets uitkeert. 

afhankelijk van de oorspronkelijke aankoopprijs en leeftijd van de camera heb je mogelijk nog recht op gedeeltelijke vergoeding van de nieuwprijs, op basis van de wettelijke garantie. hiervoor moet je aankloppen bij de verkoper die het product aan jou verkocht heeft.