Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 20-01-2020 18:16:51
Geldzaken & Recht

Verblijvingsbeding en hertrouwen

Mijn advies: benader een advocaat want een niet eigenaar en niet erfgenaam mag niets uit een nalatenschap vervreemden. doe ook navraag of er sprake is van een testament bij een notaris want daar zou dan mogelijk wel iets ten gunste van haar in geregeld kunnen zijn maar let op: onder alle omstandigheden heeft hoe dan ook recht op de wettelijke legitieme portie.
ik sluit niet uit dat de advocaat (zoals ik feitelijk ook van mening ben) tot de conclusie komt dat hier mogelijk sprake is van strafrechtelijk handelen. heel snel handelen en neem dus heel snel contact op met http://www.juridischloket.nl" target="_blank">www.juridischloket.nl en regel een snelle afspraak met een loket van hen bij u in de omgeving.

zie deze info https://www.010notaris.nl/faq/wat-een-verblijvingsbeding/" target="_blank">https://www.010notaris.nl/faq/wat-een-verblijvingsbeding/ waarin duidelijk wordt genoemd dat een verblijfsgeding niet meer dan uitsluitend is bedoeld om degene die in dat beding is genoemd in de woning te kunnen laten wonen maar herhaald, de woning mag dan voor (zover ik juridisch weet/kan nagaan) niet door haar verkocht worden. het verblijfsbeding moet hoe dan ook onderdeel zijn van een samenlevingsovereenkjomst en als die er niet is/was zijn er helemaal geen rechten. een verblijfsbeding betekent dat de verblijver de goederen in de woning mag gebruiken, m.i. echter niet verkopen en het huis dus zelf ook niet.  ik zie dat @malty 'kruisend met mijn reactie' ook een verwijzing geeft met inhoud van dezelfde strekking. herhaald: raadpleeg snel een advocaat.
m.b.t. mogelijk strafrechtelijke aspecten, het ontvreemden van uw eigendom lijkt het mij ook zinvol om daarvan een melding te doen bij de politie of beter gezegd: aangifte doen (met de aan u gegeven info m.b.t. rechten die aan een verblijfsbeding zijn verbonden m.b.t. het wel mogen blijvern wonen met ook gebruik van de in de woning aanwezige goederen maar niet om die te vekopen (ergo te ontvreemden). maar dat is dan ook wat een advocaat kan (m.i zal) aanbevelen.