Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 20-01-2020 21:22:06
Geldzaken & Recht

Verblijvingsbeding en hertrouwen

Na verder nadenken over deze kwestie kan ik mij ook nog voorstellen dat de koper is aan te spreken omdat de koper de woning heeft gekocht van een niet rechmatig eigenaar en er dus vooraf geen afdoende onderzoek door de koper is gedaan of er van de eigenaren/erfgenamen is aangekocht resp. met toestemming van hen. als er sprake is van een notariële akte m.b.t. de overdracht is, als dat inderdaad het geval is, ook de daarbij betrokken notaris worden aangesproken op basis van het voor notarissen bij wet geregeld tuchrechy wegen ernstige nalatigheid inzake hetzelfde aspect. m.b.t. de verkoper is er mi. ook nog sprake van het aspect ongerechtvaardigde verrijking: http://www.wetrecht.nl/ongerechtvaardigde-verrijking/" target="_blank">http://www.wetrecht.nl/ongerechtvaardigde-verrijking/ en qua wettekst http://www.wetboek-online.nl/wet/bw6/212.html" target="_blank">http://www.wetboek-online.nl/wet/bw6/212.html

a  al met al m.i. meer dan voldoende aanleiding, vooral gelet op de opbrengst van de verkochte woning, om hier goede juridische aandach aan te (doen) besteden! als er zo meteen sprake is van een kale kip kan die moeilijk nog worden geplukt!

al met al lastig. mijn advies is gebaseerd omdat ben o.a. betrokken geweest bij een procedure waarbij één erfgename dacht dat zij recht had op een gehele nalatenschap. dat werd een heel lange procedure die gelukkig gevoerd kon worden met o.a. behulp van de rechtsbijstands verzekering van andere benadeelde erfgenamen. en ook bij een procedure waarbij één erfgenaam de bankrekening van de erflater 'had leeggetrokken'.