Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 20-01-2020 22:43:14
Geldzaken & Recht

Verblijvingsbeding en hertrouwen

N.a.v. 'enkele reacties' in deze materie kom ik nog even bij u terug: ik heb getracht uitgebreid diverse aspecten aan te gegeven met verwijzingen, ook door anderen gegeven, om de noodzaak  te benadrukken dat u m.i. goede jurisdische ondersteuning behoeft omdat er veel aspecten in aan de orde lijken die een gedegen onderzoek en ook die ondersteuning noodzakelijk maken. de aspecten zijn o.a samengevat:
- geen geregistreerd partnerschap, wat is er eventueel bij testament bepaald,
- het verblijvingsbeding dient onderdeel te zijn geweest van een samenleveingsovereenkomst en
- indien er geen testamentaire bepaling m.b.t. verdeling is geldt dat niet de verkrijging van de nalatenschap maar hoogstens het er mogen verblijven) en zo er wel sprake is geweest van een testamentaire bepaling aangaande verdeling is hoe dan ook het aspect vam legitieme portie aan de orde. dus reden te bover om goed advies te vragen bij een advocaat resp. deze in te schakelen. ik als vrijwillger in dit forum heb,  net als de anderen die reageerden,  geen inzage  / kennis van alle details in deze en kan dus ook niet meer doen dat het geven van dit advies met daarbij mijn motivering/onderbouwing.

samengevat als direct antwoord van mij op uw vraag: u kunt wel degelijk gebruik maken van uw wilsrechten en opeisen van uw legitieme portie. daar heeft u wel u een advocaat bij nodig!