Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 13-02-2020 10:41:27
Geldzaken & Recht

Rechten huurder sociale huurwoning?

Een huurder heeft net als de verhuurder rechten en plichten en m.b.t. woningen in de sociale sector gelden daarvoor zelfs nog meer gedetailleerde regels als gesteld in o.a. woningwet en overlegwet.
hoe dan ook heeft een verhuurder hoe dan ook recht als er vermoeden bestaat van kunnen ontstaan van onveilige situaties zoals u nu meldt voorzorgsmaatregelen nemen. daarbij heeft men ook nog eens een zorgplicht ten aanzien van huurders in aangrenzende woningen.  

als iets minder sterk ook al gezegd: de verhuurder heeft zelfs de mogelijkheid om zodanige maatregelen te treffen dat een bewoner een woning dient te verlaten zoals bijv. ook al aan de orde kan zijn bijv. het aantreffen van hennepplanten in een woning.

ik kan mij niet voorstellen dat de verhuurder de maattregelen wil nemen zonder overleg met o.a. de woonbegeleiding en/of sociaalmaatschappelijke zorgverlening in de betrokken gemeente. . de curator heeft hier helemaal niets mee te maken.

ook mijnerzijds de critische vraag nu u stelt dat het om een cliënt van u gaat? als dat betrekking heeft op professionele hulpverlening zou u dat toch allemaal moeten weten en zou u m.i. juist ondersteuning kunnen bieden inzake de de nader te nemen maatregelen die m.i. oneer geen enkele voorwaarde in het nadeel van uw cliënt zijn uit o.a. oogpunt van zorg en veiligheid, niet alleen voor uw cliënt maar ook voor anderen. let daarbij ook op de verantwoordelijkheden die u dan zelf heeft als professionele hulpverlener.