Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 26-02-2020 10:12:13
Huishouden & Energie

Redelijke prijs ontruiming en schoonmaak woning?

N.a.v. de reactie van juliomariner  en maltywijs ik u op de wetgeving die er is aangaande het verwerpen van nalatenschappen resp. het beneficiaar verwerpen daarvan. ik geef u een verwijzing m..b.t. de betekenis; https://www.wegwijs.nl/finipedia/erven/beneficiair-aanvaarden" target="_blank">https://www.wegwijs.nl/finipedia/erven/beneficiair-aanvaarden

een en ander houdt in dat u niet zonder meer kunt worden aangesproekn op kosten m.b.t. ontruiming en schoonmaken etc. tenzij u de nalatenschap volledig heeft geaccepteerd. hetzelfde geldt dan ook voor de andere erfgenaam die u noemt. daarbij is dan ook nog aan de orde dat indien slechts één van u de nalatenschap verwerpt de aandere kan worden aangesproken.

over het aspect van de gegenoemde kosten is al voldoende gezegd met aantekening dat ik het genoemde bedrag ook erg hoog vondt. maar er lijkt ook heel veel erg vies en vuil te zijn. een schoonmaker zal ca. € 20,00 per uur ex btw kosten (max) en daarbij komen dan ook afvoerkosten en daarmee lijkt het mij dat de gevraagde kosten extreem kunnen zijn.