Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 28-02-2020 14:59:47
Voeding & Gezondheid

Mag probiotoca 2 dagen voor uiterste houdbaarheid verkocht worden?

Ik pas mijn antwoord toch aan gelet op hetgeen ik op de site zie:

het mag maar het is m.i. wel erg slordig om iets tegen het einde van de expiratie datum te verkopen als de inhoud normaliter voor langere tijd bruikbaar zou moeten zijn. als u de aankoopbon nog heeft of de aankoop is geregistreerd op uw ''passie' zou ik er toch mee teruggaan naar de winkel van aankoop omdat, simpel gezegd, get product niet voldoet aan de aadraan te stellen verwachting enm.i dan toch ook de consumentenbeschermingswetgeving van toepassing is.

ik geef u zo nog enkele verwijzingen naar die wetgeving.

(oorspronkelijk en nu gecorrigeerde reactie:  ja, dat mag en weet u wel zeker dat de uht 2 maart is. dus niet de geadviseerde uiterste verkoopdatum?

zie deze info: https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/houdbaarheidsdatum-tht-tgt-.aspx" target="_blank">https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/houdbaarheidsdatum-tht-tgt-.aspx

ik zie op de site inmiddels wel dit: hoe wordt probiotica bewaard?

+


buiten het bereik van jonge kinderen houden.
donker en droog bewaren bij kamertemperatuur (15-25°c).
in de oorspronkelijke verpakking bewaren ter bescherming tegen licht en vocht.
niet gebruiken na de op het doosje vermelde uiterste gebruiksdatum.


de verwijzingen waarin weliswaar over garantie etc. bij defect wordt gesproken maar hier is in ieder geval m.i. ook sprake van een niet deugdelijk product: https://www.consumentenbond.nl/juridisch-advies/garantie-reparatie/garantietermijn/garantie-binnen-garantietermijn" target="_blank">https://www.consumentenbond.nl/juridisch-advies/garantie-reparatie/garantietermijn/garantie-binnen-garantietermijn , http://www.consuwijzer.nl" target="_blank">www.consuwijzer.nl

en relevante wetgeving: 

http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/17.html" target="_blank">www.wetboek-online.nl/wet/bw7/17.html


http://www.wetboek-online.nl/wet/bw7/18.html" target="_blank">www.wetboek-online.nl/wet/bw7/18.html   en evt verder tot art 25. ergo: mijn advies: naar de winkel en leg dit voor.