Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ja
Jackflash27 - 09-03-2020 11:13:23
Geldzaken & Recht

Vraag legaten bij aangifte erfbelasting

Hallo tijger1,
helemaal waar natuurlijk. het testament is van mijn overleden vader. we hebben onze ouders in dat proces echter ondersteund en geholpen, vandaar dat ik zeg ''we''. 

in de aangifte is er sprake van ''erfgenamen'' en ''legaten''. als ik het goed begrijp (zo staat het ook in het testament) zijn mijn broer, ik en mijn moeder de erfgenamen en zijn de kleinkinderen de legaten (waar die 20.616 euro per kleinkind vrijstelling voor geldt). correct?
in het online formulier moeten de gegevens van de erfgenamen worden vermeld (dat zijn dus mijn broer, moeder en mijzelf). per erfgenaam moet je dan aangeven of er legaten verkregen worden (zoals in mijn post aangegeven). volgens mij zijn dat dan de kleinkinderen (2 per kind). maar je kan daar nergens de namen van de kleinkinderen opgeven. dus mijn vraag blijft of we het zo goed hebben ingevuld?

1 kleinkind is 18, de rest is jonger.
die vorderingen van mijn broer en mijzelf staan inderdaad in het testament genoemd en heb ik ook zo in de aangifte opgegeven: "hele vermogen gaat naar echtgenoot" --> ja. en ''staat in testament dat andere erfgenamen hun deel van de erfenis krijgen als vordering op de echtgenoot'' --> ja. rentepercentage is 6%