Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 21-03-2020 21:37:46
Geldzaken & Recht

Afloop huurwoningcontract bepaalde tijd 1 april 2020 hoe met corona ivm thuisblijven? verhuurder wil niet verlengen voor bepaalde tijd.

bewerking/correctie: zoals ik later aangeef (22 uur 19 gepost) geldt het onderstaande mogelijk uitsluitend voor woningcoörperaties en nei voor commerciële verhuurders. 

let op
: ik maak uit de tekst in het boekje huurdersrecht van de woonbond:pag. 18, punt 27: 

wanneer is een huurovereenkomst voor bepaalde tijd rechtsgeldig dat uw verhuurder mogelijk onrechtmatig handelt.
 ik lees daar o.a.:
een huurovereenkomst als zodanig kan maar in drie situaties rechtsgeldig zijn:
. als hij een huis koop en dit tijdelijk verhuurt, tot hij er zelf gaat wonen.
. als een eigenaar het huis zelf bewoont en dit gedurende een bepoaalde tijd niet nodig heeft, maar er na die periode weer zelf gaat wonen.

en uit uw vraag maak ik op dat dit niet het geval is en het juist zo is dat de woning opnieuw voor verhuur wordt aangeboden ( en zelf dan m.i. om reden om meer huur te kunnen vragen maar dat terzijde). het lijkt mij dus uitermate zinvol dat u heel snel op basis van deze info advies vraagt bij http://www.juridischloket.nl" target="_blank">www.juridischloket.nl met oojk de aantekening dat in geval de verhuurder inderdaad onrechtmatig handelt deze aansprakelijk kan worden geteld voor alle schade die u dioor diens handelen ondervindt / zult ondervvinden. ik lees ook nog bijh 298 op blz. 19 dat indien in de huurovereenkomst is bepaald dat u akkooord bent gegaan met de tijdelijke huur voor genoemde periode deze bepaling niet geldig is. als dit toch in de huurovereenkosnkomst staat bent u niet verplicht om de woning te ontruimen per 1 april. herhaald, vraag juridische hulp, snel, bij het juridischloket in of nabij uw woonplaats via http://www.juridischloket.nl" target="_blank">www.juridischloket.nl  of een bevriende advocaat als u die kent.