Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
ron503 - 22-03-2020 08:19:44
Geldzaken & Recht

Afloop huurwoningcontract bepaalde tijd 1 april 2020 hoe met corona ivm thuisblijven? verhuurder wil niet verlengen voor bepaalde tijd.

Alle randzaken zoals vergunningen en opnieuw verhuren zijn voor het aflopende contract niet van toepassing omdat het huurcontract per 1 april afloopt en niet verlengt wordt. u wist al geruime tijd dat u voor 1 april de woning diende te verlaten en actief op zoek moest naar een andere woonruimte maar dat is om wat voor een reden dan ook tot heden nog niet gelukt. de maatregelen die de regering heeft genomen zijn op 16 maart in werking getreden en maakt het zoeken naar woonruimte moelijker maar niet onmogelijk dus kunt u de coronacrisis niet als excuus gebruiken om een verlenging van het huurcontract af te dwingen. daarbij is het zo dat als er geen coronacrisis was geweest het huurcontract per 1 april opgezegd zou zijn en had u als u geen nieuwe woonruimte had gevonden ook op straat gestaan. feit blijft dat u met spoed naar nieuwe woonruimte op zoek dient te gaan een ook huurwoningen met een langere huur looptijd in uw overweging mee te nemen want dan heeft u meer tijd om een geschikte koopwoning te vinden en kan de coronacrisis die in mijn optiek nog een tijd lang voort blijft slepen in uw voordeel uit pakken.