Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
ron503 - 22-03-2020 10:54:20
Geldzaken & Recht

Afloop huurwoningcontract bepaalde tijd 1 april 2020 hoe met corona ivm thuisblijven? verhuurder wil niet verlengen voor bepaalde tijd.

@multicpeaker in een reactie baseert u zich op het feit dat de nodige vergunningen nog niet verleent zijn en er daarom nog niet met de verbouwing begonnen kan worden maar dat is uw pakkie an niet want uw contract loopt af en wordt niet omgezet in een nieuw contract. u wist bij aanvang van het huurcontract al dat het per 1 april dit jaar einde oefening zou zijn dus heeft u maanden lang de tijd gehad om geschikte woonruimte te vinden. wat u nu wenst is dat er voor u een uitzondering wordt gemaakt terwijl u bij aanvang van het huurcontract al wist dat die van tijdelijke aard was en u actief naar andere woonruimte diende te zoeken. de coronacrisis als excuus aanwenden maakt niet dat uit coulance de woning langer door u bezet gehouden kan worden en u aan de afspraken die in het contract staan wordt gehouden. nogmaals als de coronacrisis niet was ontstaan had u de woning per 1 april ook dienen te verlaten en had u ook op straat gestaan. resumerend, u heeft tijd genoeg gehad om vervangende woonruimte te zoeken en te vinden maar als dat niet gelukt is dan is dat uw probleem en niet die van de verhuurder. ik persoonlijk zie geen redenen om het huurcontract te verlengen omdat u ruim de tijd heeft gehad maar die tijd niet benut heeft terwijl u wist dat het huurcontract van tijdelijke aard was.