Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita5
marita5 - 26-03-2020 11:04:57
Vakantie & Reizen

Bij betalen transavia bij terugvlucht.

Hallo erikka , 

heb ik recht op een gratis vliegticket?
 

nee. als reiziger heeft u een eigen verantwoordelijkheid voor uw reis en onderdak. als u gebruik wilt maken van ‘bijzondere bijstand buitenland’ dan zult u een eigen financiële bijdrage moeten leveren, van respectievelijk ‘binnen-europa’ (300 euro) en ‘buiten-europa’ (900 euro). voor landen die grenzen aan europa geldt ook een eigen bijdrage van 300 euro, dat zijn: albanië, armenië, azerbeidzjan, bosnië en herzegovina, georgië, ijsland, liechtenstein, moldavië, montenegro, noord-macedonië, noorwegen, oekraïne, rusland, servië, marokko, algerije, tunesië, libië, egypte, turkije.


extra noodzakelijk verblijf in het buitenland komt in principe voor eigen rekening als u geen aanspraak kunt maken op anvr regeling of verzekeringsdekking.

zit ik door registratie vast aan de betaling van de eigen bijdrage van eur 300 / 900?


nee, dat is niet het geval. pas wanneer u gebruik maakt van een vlucht in het kader van ‘bijzondere bijstand buitenland’ bent u de vaste eigen bijdrage verschuldigd (300 euro ‘binnen europa’ en 900 euro ‘buiten-europa’). deze bijdrage wordt achteraf via incasso verrekend. we adviseren u daarom – ook na registratie – te blijven zoeken naar mogelijkheden om zelfstandig naar huis te gaan. onze inzet is om alle nederlandse reizigers snel naar huis te laten keren, maar we kunnen geen garanties bieden.


al uw verdere vragen over betaling en betalingsregelingen kunt u stellen zodra er contact met u wordt opgenomen. 

voor verdere informatie , klik op de rode regel .
https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/veelgestelde-vragen-coronavirus-en-terugreizen-naar-nederland" target="_blank">https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/veelgestelde-vragen-coronavirus-en-terugreizen-naar-nederland