Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

he
hendrikoost - 26-03-2020 11:35:58
Geldzaken & Recht

Lyceo biedt geen restitutie maar voucher vanwege vervallen examentraining

aangezien lycoe aangeeft dat de training geen doorgang zal vinden ' hierdoor zijn wij helaas niet in staat de geplande examentrainingen te verzorgen,' ontbinden zij juridisch gezien eenzijdig de overeenkomst. dat het hier overmacht betreft doet niet ter zake. een ingebreke stelling is dan niet nodig aangezien er geen sprake is van enig uitzicht op mogelijke nakoming van de overeenkomst. u kunt per aangetekende brief deze ontbinding bevestigen het aanbod afwijzen en uw geld terug vragen.
dat ze een voucher aanbieden is netjes maar als u daar niets aan heeft kunt u deze gewoon afwijzen en uw geld terug vragen. indien zij hier niet op in gaan kunt u afdwingen via de rechter.


p.s. de mail die ik ontving van lyceo is erg kort door de bocht en onstemt mij daarom zeer. het was netter geweest als ze aangeboden hadden om te restitueren minus een redelijk bedrag voor reeds gemaakte kosten. met andere woorden een fatsoenlijke schikking. als het zo moet wil ik gewoon al mijn geld terug. indien zij gaan weigeren stel ik voor dat gedupeerden zich organiseren en gezamelijk de rechtsgang maken.


mochten zij failliet gaan is het aan de curator om dit verder af te wikkelen, neem aan dat ze het niet zo ver willen laten komen.


lycoe treedt met dergelijke handelswijze het consumentenrecht met voeten, dat geeft te denken en siert hen niet.