Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita5
marita5 - 28-03-2020 12:24:46
Vakantie & Reizen

Bestaat er een vergoeding voor nederlanders die nu vastzitten in het buitenland ivm het coronavirus ?

Hallo trudy1 , 

is er een vergoeding voor degene bij terugkomst in nederland ?

nee . 

lees hier veelgestelde vragen , klik op de rode regel .

https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/gestrande-nederlanders-faq/veelgestelde-vragen-coronavirus-en-terugreizen-naar-nederland#8" target="_blank">https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/gestrande-nederlanders-faq/veelgestelde-vragen-coronavirus-en-terugreizen-naar-nederland#8 


bijzondere bijstand buitenland 

als u vastzit in het buitenland door geschrapte vluchten of gesloten grenzen en u geen beroep kunt doen op een reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij? meld u dan bij het centrale meldpunt https://www.bijzonderebijstandbuitenland.nl/" target="_blank">bijzondere bijstand buitenland. het ministerie van buitenlandse zaken werkt intensief samen met verzekeraars en luchtvaartmaatschappijen om uw terugreis in gang te zetten. lukt dat niet op korte termijn? dan krijgt u hulp met het vinden van een plek waar u veilig kunt verblijven. 


eigen bijdrage

de hulp om de terugreis te regelen, wordt grotendeels voor u betaald door de overheid en reissector. hiervoor is 10 miljoen euro vrijgemaakt. zelf moet u ook een financiële bijdrage leveren. bent u ergens in europa gestrand, dan draagt u € 300 bij aan uw terugreis, buiten europa geldt een eigen bijdrage van € 900. deze bijdrage wordt achteraf geïncasseerd. kunt u deze kosten niet dragen en wilt u een betalingsregeling treffen? vraag dan naar de mogelijkheden tijdens uw registratie. 

bron: eccnederland.nl