Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sira
sira - 15-05-2020 13:40:51
Vrije tijd & Tuin

Dakkapel

Persoonlijk vind ik een dakkapel met slepend dak mooier dan een dakkapel met plat dak (afhankelijk van het type woning).
nadeel van een dakkapel met slepend dak is, dat er binnen minder ruimte is dan bij een plat dak. zo te zien hebben ze dit enigszins geprobeerd te compenseren (misschien op uw verzoek) door de hellingshoek van de dakkapel wat te verminderen. hierdoor komen de dakpannen, die aansluiten op de dakkapel, hoger te liggen. uw dakpannen (dubbele rij) zijn hier ook minder geschikt voor. met een enkele pan heb je meer speelruimte. als er in de hoek 2 enkele pannen hadden gelegen, was het gat minder groot cq zichtbaar geweest.
dit hebben ze opgelost met bitumen en een loodslab, dus ik verwacht niet dat u problemen gaat krijgen. overigens is de loodslab onder de pan belangrijker dan die ene bovenop de pan.
mijn huis uit 1850 heeft nog ouderwetse oudhollandse pannen. ook die vertonen op sommige plaatsen kieren en gaten, maar ik heb nog nooit lekkageproblemen gehad. en de mussen zijn er zeer blij mee.