Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gerbera
gerbera - 05-06-2020 15:35:23
Auto & Vervoer

Terugroepen gazelle orange motor

wat ik niet begrijp is, waarom de motor van dit type toen niet door gazelle zijn teruggeroepen.

het aantwoordt is simpel, de motor voldeed in die tijd goed, werkte goed, was niet gevaarlijk en er zat geen "fabrieksfout" in. om die reden is er dan ook geen terugroepactie geweest.
het kan zo zijn dat betreffende motor niet meer gemaakt werd en daar een ander type voor in de plaats kwam. als gazelle de kwaliteit van die motor niet goed genoeg vindt gaan ze op zoek naar een betere en zijn ze overgestapt op o.a. de bosch middenmotor. het is net als met een automotor, ook deze worden steeds verbeterd maar daarom hoeven de oude modellen auto's niet teruggeroepen te worden.
maar wat de combinatie versnelling en motor is snap ik niet. als de versnelling niet goed afgesteld is hoeft de motor toch niet vervangen te worden. zeker als het een middenmotor betreft, is het een voorwielmotor dan is deze verkeerd gebruikt door in de hoogste ondersteuningstand te rijden in combinatie met gebruik van de verkeerde (te lage) versnelling. in dat geval wordt de motor als aandrijver, lees trekkracht, gebruikt en daar is die niet voor bedoeld, het is slechts een ondersteuning.