Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ev
evertgd - 22-06-2020 12:19:50
Vrije tijd & Tuin

Buren klimplant houten huis

Worteldoek werkt niet, klimop zoekt zijn weg bovengronds en klampt zich aan van alles vast. 

als er niet met de buren te praten valt, is dat lastig. klimop vergt veel onderhoud, weet ik uit ervaring. mijn advies zou zijn, houd het zoveel mogelijk zelf bij door het op uw grond weg te knippen. glyfosaat spuiten is het andere uiterste, dat zou ik pas doen als de boel helemaal onoplosbaar is.dan is de totale klimop in no time dood, maar dat geldt dan ook voor de relatie met uw buren.

omdat er veel mee speelt dan die klimop alleen, zou ik eens kijken of buurtbemiddeling, de wijkagent of mediation iets kan betekenen in uw geval. u hoeft geen vrienden te worden met uw buren, maar een goed, 'zakelijk' contact is voor alle partijen het beste en dat is vaak met bemiddeling goed te bereiken.