Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

redfloor - 29-06-2020 13:08:14
Vrije tijd & Tuin

Kustmarathon gaat niet door, maar geen geld terug

Wat staat er in de voorwaarden? bij bijna alle sportevenementen die ik ken (of organiseer) staat dat er geen restitutie is als het evenement niet doorgaat. als er bijvoorbeeld noodweer die dag is kan het evenement niet doorgaan, maar zijn bijna alle kosten al wel gemaakt en zou de organisatie failliet gaan als ze iedereen moeten terugbetalen.

in dit geval zullen ze weliswaar in hun recht staan (het staat immers in de voorwaarden), maar is het niet echt schappelijk, want ik verwacht dat er heel veel kosten nog niet gemaakt zijn, daar er ongetwijfeld heel veel leveranciers nog niet gecontracteerd waren. 

logisch zou zijn om te kijken naar de kosten die al gemaakt zijn en bijvoorbeeld daarom een percentage in mindering te brengen. zoals de nijmeegse vierdaagse die een gedeelte van het inschrijfgeld terugbetaalde. in andere gevallen (zoals bijvoorbeeld de marathon amersfoort) bleken de uitgaven uit andere bronnen gedekt te kunnen worden (subsidie) en konden de deelnemers het volledige bedrag terugkrijgen. maar ik ken het financiële plaatje van de kustmarathon niet. als ik de site bekijkt lijkt het mij een organisatie met lage overheadkosten, dus zou (gedeeltelijke) restitutie naar mijn idee terecht zijn.

aan de andere kant kan je er ook voor kiezen om er vertrouwen in te hebben dat ze het volgend jaar nóg mooier organiseren en dan heb je gelijk een mooi doel voor je trainingen het komend jaar.