Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 07-07-2020 21:17:56
Geldzaken & Recht

Na ondertekening check out rapport huurwoning toch nog een nota. mag dat?

Nee dit mag niet, om twee redenen:

1: wanneer bij de eindinspectie door de verhuurder verklaard wordt op het rapport dat alles in orde is, dan is dat het uitgangspunt. in uitzonderlijke gevallen kan men hier nog wel op terug komen, maar dan moet er een goede motivatie zijn waarom het gebrek bij de voorinspectie én eindinspectie niet is opgemerkt.

2: de verhuurder moet in alle gevallen de huurder een redelijke termijn gunnen om alles in orde te maken. kosten die de verhuurder maakt zonder dat aan de huurder de gelegenheid is gegeven om de zaken zelf in orde te maken, kunnen in beginsel niet op de huurder worden verhaald. ook hier zijn uiteraard weer uitzonderingen mogelijk, bijvoorbeeld wanneer huurder opzettelijk vernielingen heeft aangebracht.