Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 09-07-2020 08:24:50
Geldzaken & Recht

Auto en inboedel bij verwerpen erfenis?

Schulden kunnen niet ontstaan bij de afhandeling van de erfenis. wel kan het natuurlijk zo zijn dat de overledene bepaalde zaken niet op orde had, waardoor er reeds (onbekende) schulden bij instanties of bedrijven waren die nu met de afhandeling van de erfenis aan het licht komen. 

bij verwerpen van de erfenis zullen bezittingen met waarde worden verkocht/geveild. de auto wordt dus verkocht, de inboedel zal naar een boedelruimer/opkoper gaan. specifieke waardevolle stukken uit de inboedel zoals goud en zilver (sieraden, bestek), kunst en antiek zullen meestal los van de overige huisraad worden verkocht.

de opbrengst van de verkoop, minus de kosten, gaat naar de schuldeisers. de schuld die daarna nog over blijft, wordt als oninbaar afgeboekt.