Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 27-07-2020 12:04:36
Geldzaken & Recht

Belastingaangifte aanpassen als de definitieve aanslaag binnen is.

@panther22:  is de tekst uit het wetsartikel 2:17 waar u op doelt in uw reactie deze:  'de voor een gemeenschappelijk inkomensbestanddeel, voor de gezamenlijke grondslag sparen en beleggen of voor de geheven dividendbelasting tot stand gekomen onderlinge verhouding kan door de belastingplichtige en zijn partner gezamenlijk worden gewijzigd tot het moment waarop de aanslag, navorderingsaanslag, conserverende aanslag of conserverende navorderingsaanslag van de belastingplichtige en zijn partner, onherroepelijk vaststaan. in afwijking van de eerste volzin kunnen de belastingplichtige en zijn partner de tot stand gekomen onderlinge verhouding nog wijzigen tot zes weken na een uitspraak van de hoge raad ingeval een in de eerste volzin bedoelde aanslag vanwege die uitspraak onherroepelijk komt vast te staan.' 

dit doelt m.i. op een wijziging waarbij de hoge raad al is betrokken en lijkt mij dus niet hier van toepassing.

ik baseerde mijn reactie op o.a. eigen ervaringen zij het niet met wijzigen in vermogensbestandsdelen etc. opvallend is dat viooral @tijger1 niet motiveert waarop haar sterke negatieve reacties zijn gebaseerd. en dat ook terwijl de link die @marit5 als eerste gaf dit meteen in de aanhef is gemeld. opvallende ervaring en ook weer boeiend: citaat uit de door @marita5 al gegeven link (van de belastingdienst zelf): 
ik heb een foutje gemaakt in mijn aangifte, maar ik heb hem al verstuurd - wat nu?

dat kunt u zelf in orde maken.


ook als u de belastingaangifte al hebt verstuurd, kunt u iets aanpassen, een fout verbeteren of gegevens aanvullen. zelfs als u al een definitieve aanslag hebt ontvangen. uw aangifte wijzigen kan tot 5 jaar na het jaar waarover de aanslag gaat.'. 

en het lijk mij dat niemand van ons belastingrechter is. het is uiteindelijk een belastingrechter of zelfs rechtscollege die/dat de uiteindelijke beslissing neemt zo er sprake is van beroep tegen vastgestelde aanslagen en weigeren van wijzigingen.