Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Mandyloverrr
Mandyloverrr - 28-07-2020 10:14:11
Huishouden & Energie

Valt een luchtreiniger onder een hygiëne product?

Ten eerste iedereen bedankt voor het mee denken. hierbij wat meer informatie om het een en ander te verduidelijken.
 
mijn verwachting is dat als het apparaat 3 automatische standen heeft, die reageren op een sensor (pm2.5) die de lucht kwaliteit meet, dit ook doet. 
ik heb de lucht reiniger vergeleken met een andere luchtreiniger van mijn ouders en deze in de zelfde ruimte gezet en onafhankelijk van elkaar de lucht laten meten en laten draaien voor ongeveer 30 minunten. 
het model van mijn ouders (zelfde prijs klasse) met een waarde van 150 en ging langzaam terug naar 10 - 20 pm2.5, de luchtreiniger die ik heb gekocht gaf een pm2.5 waarde aan van 1 - 2, met soms een 4 pm2.5.
 
in mijn ogen is de sensor dan defect, of anders werkt hij niet naar mijn verwachting, ik heb de lucht reiniger gekocht voor het automatisch reinigen van de ruimte. bijvoorbeeld als ik ga koken dat de reingiger automatisch aan gaat.
 
de verkoper, die een nederlands bedrijf is met een adres en een kvk, geeft aan dat zij het product correct werkend vinden en dat ik in de handleiding maar had moeten kijken wat het appraat zou doen, hierin geven zij aan dat het maar een pm2.5 sensor heeft. (het zelfde als de luchtreinger waarmee ik heb hem vergeleken).
 
verder heeft de verkoper op de pagina van het product aangegeven dat het om een hygiene product gaat en deze alleen terug word genomen als deze defect is. ik heb het product niet meer dan 3 dagen een aantal uur getest.
 
ik snap dat het voor de verrkoper lastig is om een gebruikt artikel te verkopen, maar hoe kan ik dit product testen zonder deze in gebruik te nemen, in de handleiding is niet te zien dat de 3 verschillende autmatische standen nooit gebruikt worden omdat deze nooit automatisch uit de laagste stand komt.
 
helaas heeft de webshop geen keurmerk, maar is het een webwinkel van het merk zelf (deze hou ik nog even voor mij zelf), en dus geen dropshipper via socialmedia.
 
en helaas nog steeds geen reactie van de webwinkel.

edit:
kleine toevoeging, het was niet mijn intensie om dit product te kopen en weer terug te sturen. ik zou nog steeds dit product willen hebben als het correct zou werken en de automatische stand bruikbaar is.