Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

newmikey
newmikey - 28-07-2020 12:01:03
Huishouden & Energie

Valt een luchtreiniger onder een hygiëne product?

u heeft "het product niet meer dan 3 dagen een aantal uur getest". dat gaat in mijn ogen véél verder dan het simpelweg uitproberen. uitproberen in mijn beperkte inschatting zou zijn uitpakken, aansluiten en even aan zetten om zeker te weten dat het apparaat het doet. dat had een verkoper in een winkel ook voor u gedaan. misschien ook nog 5 minuten aan laten staan om een eerste meetstand te kunnen zien maar ook niet veel meer dan dat. blijkbaar in de ogen van de webshop ook.

de consumentenbond stelt: "wat mag je met het product doen tijdens de bedenktijd? je moet het product kunnen beoordelen om na te gaan of je het wil houden en je mag het proberen net zoals je dat in een winkel zou doen. je moet bijvoorbeeld kleding en schoenen kunnen passen. je mag ook de verpakking openmaken om het product te bekijken, als je dit maar netjes doet. maar je mag het product niet daadwerkelijk gaan gebruiken (bijvoorbeeld kleding gaan dragen) als je nog niet weet of je het houdt.


 


naar mijn bescheiden mening heeft u een aanvang gemaakt met gewoon gebruik van het apparaat waarmee u geen aanspraak meer kunt maken op het herroepingsrecht. u zou zich kunnen beroepen op non-conformiteit maar de webshop stelt dat het product werkt zoals omschreven. u zou daar nog iets tegenin kunnen brengen als bij de verkoopuitingen iets staat wat verwijst naar het beter werken dan dat soortgelijke product wat u heeft vergeleken.

anders zult u het aan moeten laten komen op een expert opinion op uw kosten om die non-conformiteit aan te tonen. u maakt een redelijk veelgemaakte fout: u gelooft reclameuitingen die iets beloven op basis van labarotarium omstandigheden en wilt die in de praktijk bewezen zien. dat gaat 'm helaas niet worden hier.