Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 25-08-2020 09:49:54
Geldzaken & Recht

Kat indringer

U vraagt naar juridische mogelijkheden. om te beginnen lijkt het mij dat u niet aansprakelijk kunt zijn indien de kat iets breekt indien die ergens uit uw huis springt. daarbij geldt ook nog het spreekwoord dat een kat op zijn pootjes terecht komt. 

u kreeg al een aantal verwijzingen naar mogelijk hulp en afweermiddelen en ik adviseer u ook om die te benutten. 

u heeft het volste recht om de kat uit uw huis te verjagen en als de kat dan toch daarbij schade oplooopt is die m.i. toch echt voor rekening van de eigenaar(s) omdat die toch zorg moeten dragen dat de kat niet o.a. in uw huis komt (resp. uw tuin).

u kunt vorderen dat de eigenaren zorgen dat de kat niet in uw woning komt maar het lijkt mij dat dat een vrijwel ondoenlijke zaak lijkt qua moeie en kosten.
u kunt daarover / daarvoor wel meer info vragen bij het juridisch loket http://www.juridischloket.nl" target="_blank">www.juridischloket.nl en daarbij dan toch wel koersen op het doen aanspreken van de eigenaar(s) van de kat opdat die toch maatregelen nemen om dit gedrag te vermijden en ook om de kosten die u heeft door o.a. het moeten reinigen etc. te vergoeden. het lijkt mij lastig 'omdat het een kat is en katten zich zo kunnen gedragen'. een andere optie is nog het nagaan of u bijv, via de politie hulp kunt krijgen van een buurtbemiddelaar die met de eigenaar gaat praten maar ook dan, het is eenn kat, zal dat m.i. weinig helpen. om die reden is het ook m.i. dus vooral een kwestie van het nemen van voorzorgsmaatregelen die al door anderen hiervoor zijn aangegeven. dat naast het al door u uitgeoefende 'stuipen op het lijf jagen'.