Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 28-09-2020 15:44:48
Geldzaken & Recht

Abp keert te veel uit

In navolging van @sprietje, de m.i. enige reden kan zijn dat het abp niet over de gegevens beschikt, door uw ouders zelf aan te leveren (1) informatie of er wel of geen rekening gehouden dient te worden met loonheffing. het abp betaalt pensioen uit volgens het reglement en op basis van door uw ouders zelf aangeleverde gegevens en is het pensioenbedrag om die reden dan wel degelijk juist m.a.w. kan het abp niet gedwongen worden om aan te passen. 
op zich kunt u uit belastingaangiftes niet opmaken of men zijdens het abp te veel uit betaald. wel kunt u, nu iets anders gezegd, wel nagaan of onjuiste toepassing van de vraag wel of geen loonheffingskorting de reden is. het lijkt mij erop dat dat is aangegeven als ja terwijl er kennelijk andere en zelf mogelijk hogere inkomsten zijn en zelfs kan er sprake zijn dat daar dan sprake is van incorrecte toepassing van wel of geen loonheffing.  
zie daarvoor o.a. deze info: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/werk_en_inkomen/jongeren/teruggaaf_jongeren/begrippen_jongeren/loonheffingskorting" target="_blank">https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/werk_en_inkomen/jongeren/teruggaaf_jongeren/begrippen_jongeren/loonheffingskorting die niet alleen voor jongeren geldt maar voor iedereen die inkomsten uit arbeid of uitkering geniet.

meestal is het inkomen uit aow dus van de svb het hoogste en daar kan dan normaliter wel het toepassen van heffingskorting worden gevraagd en toegepast. maar ook dan is enige voorzichtigheid nodig indien er andere hoge inkomstenbronnen zijn.