Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sira - 25-10-2020 13:15:47
Auto & Vervoer

Letselschade gehuurde quad

Ik heb niet zo veel verstand van quads, maar was dit een quad voor de openbare weg of mocht deze quad uitsluitend op een omheind terrein rijden. was er voor deze quad een brommer- of autorijbewijs nodig en heeft uw dochter dat moeten tonen aan de verhuurder? het tonen van een rijbewijs kom ik namelijk bij meerdere verhuurbedrijven in de algemene voorwaarden tegen. indien de huurder een rij(vaardigheids)bewijs heeft, kan de verhuurder er in het algemeen van uitgaan dat de bestuurder rij-ervaring heeft. weliswaar niet met een quad, maar wel met een brommer of auto, ook aan iedere nieuwe auto moet je wennen.

bij een wa-verzekerd voertuig is de huurder bij schade te allen tijde aansprakelijk, een wa-verzekering dekt alleen schade aan derden. een huurauto is ook (minimaal) wettelijk wa-verzekerd, maar de huurder sluit dan zelf een eigen risico verzekering af.

een schadebedrag kan al gauw oplopen, maar ik kan niet beoordelen of € 1.000,- te hoog is. ik kan wel zien dat het een flinke klap is geweest. in de € 1.000,- zitten natuurlijk ook de benodigde onderdelen en het arbeidsloon. hoe dan ook, schade is altijd vervelend, zowel voor de huurder als de verhuurder.

u heeft het over letselschade, in hoeverre heeft uw dochter letsel opgelopen?

indien inderdaad voor het rijden met deze quad een rijvaardigheidsbewijs nodig was en uw dochter zou geen bewijs hebben kunnen overleggen, is de verhuurder alleen daar op aan te spreken, dan had hij de quad eigenlijk niet aan haar moeten meegeven. maar uw dochter is 21 en volwassen, dus aansprakelijk voor de schade.