Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Labie
Labie - 25-11-2020 22:12:07
Voeding & Gezondheid

Wat is een persoonlijke dna test

Een persoonlijke dna profiel moet u zich eerst afvragen waarom u dit wilt. u wilt uw dna in kaart brengen neem ik aan. dit kost enkele honderden euro's. uw dna profiel wordt gecheckt met bepaalde ziektes, ook ziektes waar u aanleg voor hebt. dus u kunt als resultaat terug krijgen dat u later alzheimer kunt ontwikkelen, of huntington bijvoorbeeld. dit is een erfelijke ziekte. de nadelen hiervan zijn dat als u een verzekering afsluit, u dit moet vermelden. hetzelfde geldt voor een hypotheek. u moet het vermelden. geen bank gaat u een hypotheek geven.

de voordelen zijn gering. uit een uitgebreid profiel blijkt ook of u gevoelig bent voor bepaalde medicatie. zo kunt u een fast of een slow processor zijn. dit houdt in hoe snel uw lever de medicijnen omzet waardoor het effect tijdsafhankelijk wordt. hierop worden gepersonaliseerde dosissen bepaald voor u. de klinische farmaceut kan u hierover meer in detail vertellen, in het erasmus mc bijvoorbeeld wordt dit op sommige afdelingen gedaan, met name bij ouderen.
u kunt voor een particuliere dna profiel ook eens kijken op https://labplusarts.nl/" target="_blank">labplusarts.nl/ of als u advies hieromtrent wenst. deze testen zijn niet goedkoop, dat kan ik u alvast vertellen. de voordelen zijn gering.