Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 21-03-2021 16:22:11
Voeding & Gezondheid

Gebruik bloedverdunners

Kan ik uit uw vraag opmaken dat u zelf bent overgestapt naar het gebruik van een ander middel en kennelijk niet in de gaten heeft gehad dat dat middel niet preferent is? 

er zal ongetwijfeld ook bij fbto een preferent middel zijn en zo dat echt tot klachten zou leiden is er ook nog altijd een mogelijkheid op een ander middel te verkrijgen op basis van medische noodzaak en komen de meer kosten dan voor rekening van de eigen bijdrage.

zie o.a https://www.knmp.nl/praktijkvoering/bekostiging/preferentiebeleid" target="_blank">https://www.knmp.nl/praktijkvoering/bekostiging/preferentiebeleid  en https://www.fbto.nl/zorgverzekering/service/geneesmiddelenbeleid" target="_blank">https://www.fbto.nl/zorgverzekering/service/geneesmiddelenbeleid dus de info hierover van uw zogverzekeraar. een onderzoek zoals u gevraagd is zinloos omdat een en ander vanuit overheidswege is geregeld om zorg kosten te drukken.