Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ne
neodutchio - 06-04-2021 18:17:38
Geldzaken & Recht

Mag een projectontwikkelaar zomaar de prijzen van een nieuwbouwhuis verhogen binnen 1 project

Als u zou weten wat er op dit moment aan de hand is in bouwend nederland, dan zou u deze vraag niet stellen. er is een tekort aan hout. van de ene soort is de prijs al met 50% verhoogd, van bepaalde soorten krijgt men pas de prijs na levering. staal is zeer schaars. de prijzen op montagegebied zijn tussen de 10 en 25% verhoogd. er is wederom een probleem met pir, een basis voor isolatie. als er al pir te krijgen is, dan is de prijs zeer hoog. inderdaad, als. er is een probleem met transport. containers staan op schepen en vanuit het oosten is er bijna geen transport meer te regelen. 
op 1 januari is een normale prijsverhoging geweest in de markt, op 1 april is een gigantische prijsverhoging in, met name, de bouw geweest. er zit echt niet zoveel marge op een huis dat de aannemer dat voor zijn rekening kan nemen.

de door u genoemde 15% is echt niet zo hoog te noemen als je kijkt naar wat er nu speelt.