Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Donuts
Donuts - 14-04-2021 12:01:39
Geldzaken & Recht

Pre-order gennuleerd na 6 maanden

De prijs die bij www.xstra.eu wordt gevraagd, is natuurlijk helemaal niet realistisch. die prijs is gewoon opgevoerd omdat hij nauwelijks tot helemaal niet leverbaar is. ook bij deze shop is het nog maar de vraag of je de card geleverd gaat krijgen, want levertijd staat op 14-16 weken!

het is dus duidelijk overmacht dat de card geleverd kan worden door alternate. dit staat nl. ook vermeld op tweakers:
https://tweakers.net/reviews/8186/nvidia-geforce-rtx-3080-vijf-videokaarten-op-de-testbank.html" target="_blank">https://tweakers.net/reviews/8186/nvidia-geforce-rtx-3080-vijf-videokaarten-op-de-testbank.html 

lancering en landing


enkele dagen nadat we onze review van de rtx 3080 publiceerden, ging de nieuwe videokaart in de verkoop. er een bemachtigen was echter praktisch onmogelijk; nvidia's eigen website bezweek onder de hoeveelheid geïnteresseerden en winkeliers beschikten over bijna lachwekkend kleine voorraden custom kaarten. niet heel gek als je bedenkt dat nvidia pas een paar weken voor de introductie was begonnen met het leveren van productieversies van de gpu.
 
nvidia bood voor de leveringsproblematiek zijn excuses aan, waarbij het aangaf dat het de vraag had onderschat, samen met zijn partners. van videokaartfabrikanten begrijpen we dat de productieaantallen elke week toenemen, maar het zou ons niet verbazen als het nog maanden gaat duren voordat het aanbod de vraag kan bijhouden. op de volgende pagina gaan we daar dieper op in, en duiden we ook de stabiliteitsproblematiek die in de afgelopen week het nieuws domineerde.
 
dat er flink wat vraag is naar de rtx 3080-kaarten, staat echter buiten kijf, zo blijkt ook uit gesprekken die we met diverse webwinkels voerden. voorraad en zelfs uitzicht daarop is er eigenlijk nergens; de summiere toeleveringen vallen ten deel aan de grote hoeveelheid backorders, waardoor de voorraadindicatie geen moment op groen springt. de prijzen bij webshops zijn daardoor vaak allesbehalve realistisch. daarom gaan we voor de beoordeling in deze round-up uit van de adviesprijzen, die een beter beeld geven van hoe de diverse modellen zich tot elkaar zullen verhouden als de leverbaarheid eenmaal op gang komt.