Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

AWYeah28
AWYeah28 - 18-04-2021 23:52:40
Geldzaken & Recht

Garage besteld onderdeel zonder toestemming

Beste korpoo,

strikt juridisch gezien is er misschien sprake van een mondelinge overeenkomst, maar dat vind ik al flink discutabel.
als klant is het heel normaal dat een bedrijf een onderdeel bestelt zonder dat daar direct een verplichting tot afname aan vast zit. tenzij er iets op maat wordt gemaakt, maar dat is hier niet van toepassing.
bovendien is het ook volstrekt gebruikelijk dat een bedrijf een product kan retourneren bij hun leverancier. daar hoeft u als klant heus geen rekening mee te houden.

u hebt een mondelinge afspraak gemaakt voor het "bestellen van de koplamp". dat zou anders zijn als er vanuit de garage was vermeld dat u hiermee afspreekt de koplamp ook af te nemen en deze niet te annuleren of retourneren valt. mijns inziens staat u dan ook volledig in uw recht betaling te weigeren.

ten aanzien van hoe sterk u staat: het grote nadeel van een mondelinge afspraak is dat er niets valt te bewijzen. u hebt nergens voor getekend en als u simpelweg volhoudt dat u geen afspraak hebt gemaakt tot afname, wat uit uw verhaal ook naar voren komt, heeft de garage geen spreekwoordelijke poot om op te staan.

houd er wel rekening mee dat de garage u waarschijnlijk liever niet nogmaals ziet verschijnen. en zo wel, zou ik persoonlijk geen vertrouwen meer hebben in een goede service.

https://www.wetrecht.nl/de-mondelinge-overeenkomst/" target="_blank">https://www.wetrecht.nl/de-mondelinge-overeenkomst/