Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 20-04-2021 17:13:57
Huishouden & Energie

Wat kan ik doe n als mijn energierekening veel te hoog is?

Mijn reactie:

(op basis van de aanname dat u niet zelf de meterstandeen hgeeft genoteerd bij de momenten van tijdelijke overstap):

normaliter zijn maandafrekeningen gebaseerd op een verwacht gemiddeld verbruik en niet op basis van actuele meterstanden aan het einde van de maand. is.

op het moment van overstap volgt er dan een eindafrekening op basis van de meterstand op het moment van overstap. het lijkt mij onmogelijk dat uw werkelijke energiegebruik € 500,00 per maand hoger is dan normaal het geval is.  u geeft aan dat een en ander volgens de slimme meter zou kloppen en dat kan betekenen dat er met die meter iets fout is maar als al gezegd kan het ook zo zijn dat door eneco u een boete is aangerekend op basis van voortijdige beëindiging van de overeenkost. dat moet dan wel op de nota staan en daar zal dan niets aan te doen zijn indie u als 'spijtoptant' uw overeenkomst bij eneco weer voortijdig eindigde (contractbreuk).

als u van mening bent dat er echt iets fout is kunt u terecht bij https://www.energieleveranciers.nl/service/geschillencommissie" target="_blank">https://www.energieleveranciers.nl/service/geschillencommissie en u kunt een melding doen bij de acm (http://www.consuwijzer.nl" target="_blank">www.consuwijzer.nl)