Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita5
marita5 - 10-05-2021 11:30:24
Huishouden & Energie

Greenchoice en windcentrale.

Hallo elles.tenten , 

veelgestelde vragen windcentrale , 

kan ik ook weer af van mijn winddelen ? 


ja, na twee jaar kun je je winddelen verkopen op de halfjaarlijkse verhandelmomenten. net als bij zonnepanelen, kopen mensen winddelen in principe voor de lange termijn. natuurlijk kan het voorkomen dat je je winddelen toch wilt verkopen. je kunt tweemaal per jaar winddelen te koop aanbieden. de windcentrale faciliteert de verkoop van de winddelen en gaat voor je op zoek naar een koper. het vinden van een koper kost tijd, je kunt daarom tot uiterlijk twee weken voor de verhandeldatum aangeven dat je winddelen wilt verkopen. het is ook mogelijk om zelf een nieuwe eigenaar te zoeken voor je winddelen, bijvoorbeeld een familielid.


de bepaling van de waarde gebeurt objectief, op basis van een aantal variabelen, zoals de verwachte resterende levensduur van de windmolen en de stroomprijs op het moment van verkopen. de windcentrale rekent €15 administratiekosten per verkocht winddeel. in de leden- en winddelenovereenkomst van je coöperatie staat een exacte beschrijving van de manier waarop de waarde wordt bepaald. 

https://www.windcentrale.nl/hoe-werkt-het/" target="_blank">https://www.windcentrale.nl/hoe-werkt-het/