Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
malhy2 - 12-05-2021 00:46:07
Huishouden & Energie

Greenchoice en windcentrale.

Vreemd,

ik heb ook 5 winddelen in de grote geert maar ben wel op de hoogte dat ik vast zit aan greenchoice.
ik heb dit oa gevonden in de voorwaarden en op de site van de windcentrale : 


op dit moment is het niet mogelijk dat meerdere energieleveranciers de stroom uit de windmolens van de windcentrale transporteren en verrekenen met de energierekening van deelnemers. om de stroom vanuit je eigen windmolen te krijgen is het dus een voorwaarde om klant te zijn of te worden van de windcentrale. je bepaalt zelf de overgangsdatum en kunt na de koop van winddelen altijd van pakket wisselen.


de windcentrale is sinds 2017 zelf energieleverancier, maar voor die tijd moest de windcentrale samenwerken met een andere energieleverancier. voor de eerste tien windmolens werkte de windcentrale daarom samen met greenchoice (de grote geert, de jonge held, het rode hert, de ranke zwaan, de witte juffer, de bonte hen, de trouwe wachter, de blauwe reiger, de vier winden en de boerenzwaluw). alleen greenchoice (voor de eerste tien windmolens) of de windcentrale (voor toekomstige windmolens) kunnen dus de stroom van je winddelen verrekenen. om die reden moet je, afhankelijk van je winddelen, stroom af blijven nemen bij greenchoice of de windcentrale. als je overstapt op een andere stroomleverancier zul je je winddelen moeten verkopen.


wanneer je een 3-jarig contract voor stroom en gas afsluit bij de windcentrale wordt een eventuele overstapboete vergoed.

wel vreemd dat u uw winddelen niet kunt verkopen overigens.

m v g
ed