Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

rj
rjw - 18-05-2021 14:04:23
Computers & Telefonie

Authenticator telefoon te vertrouwen?

Met een authenticator sla je geen wachtwoorden op maar krijg je bij het inloggen iedere keer een unieke code die gebruikt wordt om in te loggen (bij sites en applicaties die zoals in dit geval gebruik maken van de microsoft authenticatieservice). de authenticator wordt eenmalig aan jouw identiteit gekoppeld zodat die code alleen naar jouw authenticator wordt gestuurd. daarom hoef je geen wachtwoorden meer te onthouden, want je gebruikt geen traditionele wachtwoorden meer. je kunt het vergelijken met codes die je via sms krijgt, maar dan veiliger.

het grootste probleem op dit moment is nog dat er verschillende authenticators zijn en dat het nog niet breed gebruikt wordt. uiteindelijk wil je een situatie dat alles waar je moet inloggen met een authenticator werkt, ongeacht wie die heeft geleverd. maar daar zijn we nog niet.